Кобна последна минута, Пелистер поразен од Тетекс

Тетекс – Пелистер 2-1 (1-1)

Стадион во Тетово. Гледачи: 500
Главен судија: Боби Величков (Велес)
Асистенти: Петар Ковачев (Велес) и Илија Гонев (Неготино)
Стрелци: Јанакиевски во 45. минута и Коцев во 90. минута за Тетекс, а Главевски во 30. минута за Пелистер
Жолти картони: Салији, Коцев (Тетекс), Наумоски, Главевски, Анѓелески (Пелистер)
Црвени картони: нема

Тетекс:
Ивановиќ, Салији, Јанакиевски, Јовановски, Иваноски, Дервиши, Крстевски, Ѓурчиновски, Здравковски, Митрев (од 61м. Коцев), Мицков

Пелистер:
Да. Ристевски, Наумоски, Главевски, Анѓелески, Илиевски, Калевски, Коњарски, Илијовски, Трајковски, Котевски, Колевски

Екипата на Пелистер во вонредното шесто коло во вторник гостува кај Влазерими.