Пелистер совладан пред своите гледачи од Струга ТЉ

Пелистер – Струга Трим Љум 1-2 (0-1)

Градски стадион „Тумбе кафе“ – Битола. Гледачи: 500
Главен судија: Влатко Илиоски (Прилеп)
Стрелци: Наумоски во 83. минута за Пелистер, а Тафе во 33. и Шеји во 85. минута за Струг Трим Љум
Жолти картони: Илиевски, Илијовски, Главевски (Пелистер), Таири, Лена (Струга Трим Љум)
Црвени картони: нема

Пелистер:
Да. Ристевски, Исмаили (од 73м. Ди. Ристевски), Котевски, Илиевски, Илијовски, Наумоски, Главевски, Коњарски, Неданоски (од 53м. Трајковски), Анѓелески, Калевски (од 46м. Бошковски)

Струга Трим Љум:
Трајчевски, Василев, Анруши, Тафе, Лога, Лена, Кочоски, С. Шеји, Цветаноски (од 63м. С. Шеји), Далчески, Таири

Во следното коло екипата на Пелистер гостува кај Тетекс.