ФК Пелистер – ФК Септември Софија 2 – 3

Во припремниот натпревар ФК Пелистер загуби од ФК Септември . Двоен стрелец за тимот од Софија беше французинот Крис Гади.

Фк Пелистер настапи во следниот состав: Joвановски, Тодоровски, Илиев, Тошевски, Пеев, Маркоски, Цветаноски, Лукас Кардосо, Трифуноски и Илијоски кои играа во првото полувреме, а во вториот дел настапија Илиески, Бошевски, Бујчевски, Петров, Момировски, Миленковски и Јаделсон.

Стрелци на Пелистер: Баже Илиески и Лукас Кардосо