ФК Пелистер ќе одигра две пријателски утакмици на припремите во Банско

Во рамките на подготовките за почетокот на сезоната, кој што ќе се реализираат во Банско, ФК Пелистер ќе одигра две пријателски натпревари. Првиот натпревар ќе се одигра на 23/07/2017 (недела) со ФК Неа Саламинас од Кипар.

Втората пријателска утакмица ќе се на 25/07/2017 против ФК Анортосиз од Кипар.